Zakenreisverzekering afbeelding

Zakenreisverzekering

Om een klant in het buitenland te bezoeken, maar ook voor een vergadering, opleiding of training, congres, beurs of seminar kan het nodig zijn om de grens over te gaan. Op die reizen kunt u ziek worden, bestolen worden of uw bagage kwijtraken. Een ‘gewone’ reisverzekering dekt de schade dan niet. Sluit daarom ook een speciale zakenreisverzekering af.

Waarvoor bent u verzekerd?

Met een zakenreisverzekering zorgt u ervoor dat schade die u tijdens zakenreizen oploopt, vergoed wordt. U bepaalt zelf welke risico’s u verzekert en hoe de dekking eruitziet. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Verlies, diefstal en vermissing van je reisdocumenten en bagage.
  • Medische kosten in het buitenland.
  • Kosten van repatriëring of van extra reiskosten omdat u teruggeroepen wordt naar Nederland.
  • Advies en hulp bij allerlei reisgerelateerde problemen zoals een gemiste vlucht, verlies van uw paspoort of niet bij uw geld kunnen.

Verder is mogelijk:

  • Wereldwijde dekking
  • Meerdere mensen uit uw bedrijf op één polis

Koppelen aan uw particuliere reisverzekering

Verzekeraars zien in een zakenreis andere risico’s dan in een privévakantie. Daarom kunt u zich voor uw zakelijke reizen niet verzekeren met een particuliere reisverzekering. En omgekeerd heeft u niets aan uw zakenreisverzekering bij schade die u oploopt tijdens een privévakantie. Gelukkig bieden veel verzekeraars wel de mogelijkheid uw doorlopende particuliere en uw doorlopende zakelijke reisverzekering aan elkaar te koppelen. U hoeft dan niet meer na te denken waar u de schade claimt, maar kunt altijd op hetzelfde adres terecht. Bovendien zijn dan ook uw partner en (uitwonende, studerende) kinderen tot 27 jaar goed verzekerd.

Extra verzekeren

Vaak kunt u uw zakelijke reisverzekering nog aanvullen bijvoorbeeld met een dekking voor ongevallen, aansprakelijkheid en rechtsbijstand. Voordat u beslist, is het goed om ons na te laten gaan welke risico’s al afgedekt zijn op andere polissen. Dan is uw zakenreisverzekering op maat in te vullen. Wij adviseren u graag.

De premie

De premie is afhankelijk van de gekozen dekking en de verzekerde bedragen.

Gerelateerde pagina’s